13. март 2007.

 

Његовом Преосвештенству Јефрему

Српском Православном Епископу Бањалучком

Предсједавајућем Одбора за Јасеновац Светог Архијерејског Сабора

Алеја Светог Саве 3

78 000 Бања Лука

Република Српска / Босна и Херцеговина

 

Ваша Екселенцијо!

 

У име мојих сарадника у Међународној школи за проучавање холокауста у Јад Вашему, жељела бих да Вам захвалим за сву вашу подршку тиме што омогућавате педагозима из Републике Српске да учествују у семинарима за професионално усавршавање у историји холокауста у нашој Школи, као и тиме што сте превели на српски упутстава Јад Вашема / ОДИХР-а за педагоге о томе како припремити Спомен-дане холокауста.

Ова упутства сада постоје на тринаест језика и врло нам је драго да смо их учинили доступним педагозима преко нашег интернет-сајта. Не само то, надамо се искрено да бити у могућности и да их дистрибуирамо српским педагозима са којима смо сарађивали током протеклих неколико година.

Моја колегиница Орит Маргалиот недавно се срела са Вашим колегом, Епископом Новосадским Иринејем и ја се искрено надам да ћемо у будућности имати још више прилика да промовишемо наше заједничке циљеве.

Још једном, захваљујемо вам на вашем цјелокупној подршци и напорима да промовишете сјећање на холокауст и образовање о њему.

Искрено,

 

Ришел Бад-Каплан

Директор за међународне односе

Међународна школа за образовање о холокаусту